Ventilatie

Doordat wij onze woningen tegenwoordig steeds beter isoleren, is het enorm belangrijk deze goed te ventileren. De doorstroom van verse, schone lucht zorgt voor een gezonde woonomgeving. En een gezonde woonomgeving is een fijne leefomgeving! Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. Een op de tien huizen heeft last van schimmel, de helft zit vol met tabakslucht en in veel huizen is er binnen meer fijnstof dan buiten. Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, zorgt voor luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen. Dus: Vieze lucht eruit, schone lucht erin!

Verplichtingen inzake ventilatie

Daarnaast legt energieprestatieregelgeving nu verplichtingen inzake ventilatie op voor nieuwbouwwoningen en grote renovatieprojecten. Het principe van ventilatie is eigenlijk heel eenvoudig: de geproduceerde dampen moeten uit de woning verwijderd worden en verse lucht moet aangevoerd worden. De afvoer gebeurt via de natte ruimte (badkamer, toilet, wasplaats, keuken). De aanvoer van de verse lucht gebeurt het best in droge ruimten (woonkamer, slaapkamer, kantoor), door inblaasventielen of door roosters in de ramen.

Mechanische ventilatie met roosters

Het basisprincipe is mechanische afzuiging met roosters in de ramen voor de toevoer. Waar nodig wordt balansventilatie toegepast waarbij de “koude” aangezogen lucht voorverwarmd wordt ingeblazen.

Meer weten?

Ventilatie ook voor uw huis of bedrijf? Neem contact met ons op en adem weer vrij door wat Disselhorst voor u kan betekenen.

“Vieze lucht eruit, schone lucht erin!”

Ventilatie